Leave Your Message
Што вклучува одржувањето на машината за дупчење

Вести

Што вклучува одржувањето на машината за дупчење

2024-08-12

Што правимашина за дупчењеодржување вклучуваат?

бензин пост дупка копач бензински заземјувачи машина.jpg

Одржувањето на машините за дупчење вклучува секојдневно чистење, подмачкување, замена на работниот персонал и проверка дали машините и опремата се нормални.

  1. Секојдневно чистење

За време на користењето на машината за дупчење, ќе се произведуваат многу нечистотии, дамки од масло и други остатоци. Редовното чистење може да спречи овие нечистотии да предизвикаат корозија и оштетување на опремата. Кога чистите, внимавајте да не ја исплакнете електричната опрема директно со вода. Корозијата може да предизвика кратки споеви и оштетување на опремата.

 

  1. Подмачкување

Многу делови од машината за дупчење бараат подмачкување за нормално функционирање, вклучувајќи запчаници, синџири, лежишта и хидраулични системи. Тие треба да се подмачкуваат во согласност со барањата на упатството за употреба и треба да се изберат соодветни гаранции за подмачкување и циклуси на подмачкување за да се избегне недоволно подмачкување или недоволно подмачкување.

 

  1. Заменете ги истрошените делови Откако машината за дупчење ќе се користи подолго време, некои делови ќе страдаат од фрактура на абење и замор и ќе треба навреме да се заменат. Како што се цевка за дупчење, хидрауличен цевковод, опрема за сечење итн. При замена, треба да се користат оригинални додатоци или додатоци од сигурни брендови кои биле подложени на ригорозни тестирања за да се осигури безбедноста и доверливоста на опремата.

земјени шнекови машина.jpg

  1. Проверете дали машините и опремата се нормални

Редовно проверувајте ги жиците на опремата, терминалите, работните течности, влезовите и излезите за гас и другата опрема за да ја држите опремата затегната, да не е лабава и исправна. Кога ќе се открие дека опремата е оштетена, веднаш поправете ја и исчистете ја и поправете ја опремата од соседството за да спречите оштетување на опремата на краток рок.

 

  1. Работи што треба да се забележат

Кога вршите одржување на опремата за дупчење, треба да бидете запознаени со принципите на работа и процедурите за работа на опремата и да преземете безбедносни мерки за да избегнете несреќи. Во исто време, проверка на опремата и отстранување на проблеми треба да се вршат редовно за да се осигура дека опремата е секогаш во добра работна состојба.

Машина за заземјувачи 52cc.jpg

【во заклучок】

 

Горенаведените се главните содржини и мерки на претпазливост за одржување на опремата за дупчење. Правењето добра работа во одржувањето на опремата за дупчење не само што може да го продолжи работниот век на опремата, да ги намали оштетувањата и дефектите, туку и да ја подобри работната ефикасност на опремата и да обезбеди подобри услуги за инженерска конструкција.